Бившият служебен вътрешен министър Иван ДемерджиевИван Демерджиев е адвокат с над

...
Бившият служебен вътрешен министър Иван ДемерджиевИван Демерджиев е адвокат с над
Коментари Харесай

Иван Демерджиев: Не може само местните избори да бъдат приоритет на МВР

Бившият длъжностен вътрешен министър Иван Демерджиев  Иван Демерджиев Иван Демерджиев е юрист с над 20 години опит.   Роден е през 1975 година в Пловдив. През 2001 година вижда политически цели в рокадите в МВР и извършване на сюжетите от изтеклите политически записи от националното съвещание на " Продължаваме промяната ". Има невиждано болшинство и кабинетът вместо да работи, си търси зложелател в лицето на президентската институция, разяснява той в ефира на bTV.

Демерджиев посочи, че е работил добре със настоящия вътрешен министър Калин Стоянов, който преди този момент бе шеф на ГДБОП. От министъра се очаквало да познава проблемите на сътрудниците си, а от неговите дейности проличава, че по-скоро се поддава на външно влияние и осъществя сюжет от изтекли записи, коментира Демерджиев. Той посъветвал Стоянов самичък да взима решенията и да ги отстоява, само че направил тъкмо противоположното.

Не може само местните избори да бъдат приоритет на Министерство на вътрешните работи и на държавното управление, съгласно Демерджиев.

Той е на мнение, че оставката на основния секретар на Министерство на вътрешните работи Петър Тодоров е резонна, тъй като е бил осъществен. Демерджиев е работил с Живко Коцев - новият основен секретар на Министерство на вътрешните работи и го дефинира като много добър експерт. Но не може при всяка промяна на политическото управление, да бъдат сменяни всички ръководители по места, категоричен е някогашният длъжностен вътрешен министър.

Демерджиев посочи, че статуквото се бетонира, а съдружният сътрудник се пробва да му помогне посредством плана за промени в Конституцията.

За бедствието по Южното Черноморие Демерджиев посочи, че за следващ път се е показал  корупционният модел от ръководството на ГЕРБ. След стихията се видяха тръби, лошо строителство на пътища, на мостове и на инфраструктура, изтъкна той, като не чака останалите сътрудници в некоалицията да създадат съответно следствие.

" Борисов остави Денков да се оправя самичък в обстановката, а пък министър председателят реагира несъответстващо в нея ", подлага на критика Демерджиев. Той се пошегува иронично и с пиар акцията на министъра на туризма Зарица Динкова с костенурките, като се надява въпреки всичко те да са живи. Държавата отсъстваше от наводнението, присъствието на премиера на компенсира отсъствието на министрите, армията не бе дейно привлечена, силите на Министерство на вътрешните работи също не бяха съответно употребявани, заключи Демерджиев.

Липсата на страната на терен, липса на министри, които да основат организация неизбежно води до последствия, сподели още той.

Относно незаконната миграция и оправянето с нея, Демерджиев посъветва Калин Стоянов незабавно да посети българо-турската граница. Стоянов трябвало да ревизира дали има нарушаване и неотложно да ги в профил. Това се вижда от Австрия, чиято реакция няма да бъде положителна. Членството на България в Шенген не се вижда изключително реалистично и поради препълването на центровете за мигранти, предизвести някогашният силов министър.

За политическото си бъдеще, Демерджиев дефинира като спекулации изказванията, че ще се кандидатира за кмет на Пловдив. Той посочи, че към момента не е взел решение какво ще направи, само че когато го вземе - ще го разгласи обществено.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР